skötselråd

Hamam handdukar

Om du kan ska du lägga din nyinköpta hamam handduk i kallt vatten över natten före du tvättar den första gången.
Vi rekommenderar att tvätta våra handdukar i 40 grader och sedan låta dem hänga för torkning men det går även bra att torktumla dem. Detta hjälper dem att bli än mer absorberande och gör bomullet mjukare mot huden.
Man behöver inte använda mjukgörande medel, handdukarna brukar vara mer än tillräckligt mjuka.

Läder

Läder påverkas av samma faktorer som din hud, det vill säga solljus, smuts och värme. Om du vill att din väska ska bevara sitt ursprungliga utseende under en lång tid är det viktigt att rengöra och återfukta den ofta.

Vid smuts som uppkommer på lädret så rekommenderar vi att du tar bort det försiktigt med en lätt fuktad trasa.

Om du skulle vilja återfetta lädret så föreslår vi att du använder en färglös lädervårdsprodukt. Före du gör detta måste lädret vara rent och prova gärna först på en mindre och icke synlig yta för att se hur läderfärgen påverkas innan du smörjer in hela väskan. Efter att du har smörjt in väskan och låtit det sjunka in är det viktigt att torka av väskan ordentligt, för att undvika fläckar på kläder etc.

Starkt solljus under en längre tid kan också påverka din väska genom att den bleks och blir torrare i lädret.

Fråga gärna råd hos en skomakare om du är osäker på om du ska använda en specifik produkt.

 

Keliboots

På grund av den naturliga tillverkningsprocessen, då allt görs för hand, kan det förekomma vissa märken och repor i lädret. Ingen färg eller liknande används för att dölja detta utan anses som normalt.

Bootsen är gjorda i läder som går bra att impregnera med en skokräm eller läderfett om du vill skydda dem mer mot smuts och solljus. Vi rekommenderar att du använder en färglös produkt och torkar av med en mjuk trasa. Var även uppmärksam på att lädret kan få en lite mörkare färg efter användning.

Om du måste tvätta det vävda Kelim materialet använd bara väldigt mild tvål och vatten försiktigt.

Efter normalt slitage kan gummisulan behövas bytas ut.